fbpx

Therapie voor kinderen

Kinderen ontdekken en leren veel tijdens hun basisschoolleeftijd. Als alles goed gaat, is er geen probleem, maar vaak is het voor ouders een zoektocht om hun kind te leren kennen. Zeker als je kind vaak ziek is of klaagt over buikpijn, oorpijn en eczeem en je niet weet wat de oorzaak is.  Veel kinderen hebben moeite met het verwerken van alle indrukken en zijn heel gevoelig. Dit uit zich in boosheid, verdriet, zich terugtrekken of juist extreem veel aandacht vragen door druk  of onacceptabel gedrag. Het kind slaat alle emoties op in het lichaam.

Jij als moeder

Kinderen houden ons als moeder vaak een spiegel voor of nemen de problemen van ons over. Daarom is het belangrijk dat je als moeder ook naar jezelf gaat kijken. Wat triggert er nog met jouw verleden toen jijzelf een kind was? Welke band had jij met je moeder? Wat maakt je onzeker?  Wat verwacht je van jouw kind? Ik help je daar graag bij zodat je een liefdevolle band met je kind kunt opbouwen en dit het geluk en de gezondheid van het kind ten goede komt.

Jij als vader

Kinderen raken vaders vaak in het ‘kind mogen zijn’. Hoe was jouw kindertijd? Moest je altijd stoer zijn omdat je een jongetje was? Was jouw vader er voor jou als je hem nodig had? Het kan soms best ingewikkeld zijn om je rol als vader in te vullen als je zelf geen fijne band had met je vader. Vaders zijn dus ook heel welkom en ik help je graag om inzicht in jouw verleden te krijgen, zodat dit je niet belemmert bij het opvoeding en jij zelf de regie krijgt en ontdekt wie jij wilt zijn als vader.

Gesprekken en behandelingen met de ouders zijn op andere momenten dan de coaching met het kind. Ouders mogen zelf kiezen of ze dit proces samen aangaan of liever ieder voor zich. Gesprekken kunnen live of online plaatsvinden.

Het belang van voeding

Voeding, hechting en gebeurtenissen uit het verleden spelen allemaal een rol waardoor het kind niet lekker in zijn vel zit. Een voeding-/allergietest, gerichte vragen naar aanleiding van triggers en gedrag en lichaamsgericht werk brengen het kind dichter bij zichzelf zodat er meer balans ontstaat en het kind een goede basis krijgt om zich verder vol vertrouwen en in gezondheid te ontwikkelen.

Heb je een vraag?